GARANTIE


Mechanische garantie

Entra geeft 10 jaar garantie op het mechanisch functioneren van het ENTECH en Entra raam- en deurbeslag, mits onze voorschriften voor onderhoud, reiniging & garantie en voor montage zijn nageleefd.  Montagevoorschriften vindt u onder het kopje 'Montage, reinigen en onderhoud'.


Garantie op de toplaag

De Entra garantie geldt enkel indien de producten met regelmaat (4 tot 8 keer per jaar) worden gereinigd. Wanneer dit niet gebeurt kan er aanslag ontstaan op alle finishes. Dit komt van buitenaf, en valt niet onder de garantie.

De garantietermijn voor de toplaag is afhankelijk van de toegepaste materialen en afwerkingstechniek.Raadpleeg de 'product performance' tabel in onze catalogus of op de verpakking voor het type finish en de geldende garantietermijn.

CR-ZERO - 2 jaar garantie
Dit is een chroom-coating met een valentie na galvanisatie van 0 (Cr0), wat betekent dat het niet schadelijk is voor de gezondheid. Dit proces heeft geen effect op de glans en corrosiebestendigheid van hexavalent (Cr6) of trivalent (Cr3) chroom. CR-ZERO is verkrijgbaar in chroom, mat chroom en chroom/mat chroom. De producten kunnen eenvoudig gereinigd worden met een zachte doek en een beetje azijn.

PVD+ 20 jaar garantie
PVD+ is een oppervlakte afwerking gebaseerd op de PVD (physical vapour deposition) techniek en vormt een laag rondom het product die bescherming biedt tegen corrosie en slijtage voor ten minste 20 jaar. Het is corrosiebestendig tegen weersinvloeden conform de DIN EN 1609 (EN1670) normering klasse 3. De producten kunnen eenvoudig gereinigd worden met de speciale PVD/BIOV soft & hard cleaner.

BIOV® - 25 of 30 jaar garantie
BIOV® is een oppervlakte-afwerking gebaseerd op de PVD (physical vapour deposition) techniek en vormt een laag rondom het product die bescherming biedt tegen corrosie en slijtage voor ten minste 25 jaar (30 jaar bij RVS AISI 316 als basis). Het is corrosiebestendig tegen weersinvloeden conform de DIN EN 1609 (EN1670) normering klasse 4 of 5, afhankelijk van het basismateriaal. Producten behandeld met BIOV® bevatten geen allergene elementen zoals chroom, kwik, nikkel of cadmium in de toplaag. De producten kunnen eenvoudig gereinigd worden met de speciale PVD/BIOV soft & hard cleaner.

RVS
LET OP: wij onderscheiden verschillende kwaliteiten RVS, met of zonder coating.
De grondstof in combinatie met de eventuele coating bepalen de kwaliteit en dus garantietermijn.


AISI 304_V2A - 2 jaar garantie
Entra assortiment; producten zijn vervaardigd uit AISI 304 roestvast staal.
RVS is roestvaststaal en kan oxideren, zgn. vliegroest. Dit komt niet vanuit het materiaal zelf, maar zet zich er van buiten af op. Regelmatig reinigen met water en zeep of een RVS reiniger. Entra levert hiervoor RVS Glans Cleaner. Geborsteld RVS mag licht geschuurd worden. Wij adviseren om RVS dat op buitendeuren wordt toegepast na montage direct te behandelen met een RVS cleaner. Dit om direct een eerste beschermlaag tegen vliegroest aan te brengen.

AISI 304+_V2A+ 25 jaar garantie
Producten zijn vervaardigd uit AISI 304 roestvast staal, met een BIOV® coating. Hiermee vallen ze onder de voorschriften en garantievoorwaarden voor BIOV®.

AISI 316+V4A+ 30 jaar garantie

Producten zijn vervaardigd uit AISI 316 roestvast staal, met een BIOV® coating. Hiermee vallen ze onder de voorschriften en garantievoorwaarden voor BIOV®.

Solid Bronze - 2 jaar garantie
Dit is een zgn. ‘living finish’ produkt. Het is corrosiebestendig tegen weersinvloeden conform de DIN EN 1609 (EN1670) normering klasse 3. Tijdens het gebruik zal de kleur lichter worden. Regelmatig reinigen met een vochtige doek of spons en een neutraal schoonmaakmiddel.

Let op: Retro beslag met beuken- of ebbenhouten grepen kan vergrijzen/verweren. Dit hoort bij de natuurlijke eigenschappen van hout en valt niet onder de garantie.

H
et aankoopbewijs is tevens garantiebewijs.

IFT certificaten
Door Entech geproduceerde artikelen zijn getest en gecertificeerd door het
IFT in Rosenheim.
Bekijk
hier de certificaten.

[Entra Benelux B.V.] [Rechtzaad 10, 4703 RC Roosendaal] [Tel.: +31 (0)165-565 903] [Fax: +31 (0)165-546 448] [E-mail: info@entra.nl]