Productieproces

Productie, afwerking en assemblage vinden in Italië plaats.

Druk-gieten
Koperen broodjes worden gesmolten en daarna in een drukpers geïnjecteerd. Hierin zit de giet-mal met de krukvormen.

Warm stampen
Dit is een duurder procédé dan druk-gieten en heeft het voordeel dat producten porositeit-vrij zij. Daarnaast kunnen gecompliceerdere vormen en modellen worden gemaakt. Het basismateriaal van koperen staven wordt verhit en met een stampkracht van 400 tot 700 ton in één val tot de uiteindelijke vorm gestampt. Na het persen worden de producten gereinigd in electrolytische bakken met ultra-golven.

Slijpen
De oppervlaktes worden met robot-machines met fijn schuurpapier bewerkt om ze egaal te maken.

Trommelen
Na het slijpen gaan de producten in grote trommel-bakken met konische slijpstenen. Hier worden de geslepen oppervlakten van alle overgebleven scherpe kantjes ontdaan.

Polijsten
De krukken worden als laatste gepolijst in een machine met verschillende borstels. Aan het eind wordt iedere kruk handmatig gecontroleerd en nagepolijst om zeker te zijn van de Entra kwaliteit.

Afwerking
Na het polijsten krijgen de koperen basismaterialen een afwerkingslaag. Dit kan chroom of nikkel zijn, een laklaag of andere kleur/finish. De top afwerking is het
BIΘV™ proces. Het is de nieuwste PVD techniek. Producten die behandeld zijn met deze coating bevatten geen chroom, kwik, nikkel of cadmium en zijn anti-allergisch.Na afwerking worden de klinken gemonteerd op rozet of langschild. De krukken in de meeste gevallen met een veersysteem, zodat ze altijd in de correcte positie op de deur staan en helpen vroegtijdige slijtage van het slot te voorkomen.

[Entra Benelux B.V.] [Rechtzaad 10, 4703 RC Roosendaal] [Tel.: +31 (0)165-565 903] [Fax: +31 (0)165-546 448] [E-mail: info@entra.nl]