ARCHITECTEN


Entra en ENTECH Italia waren aanwezig op ARCHITECT@WORK Rotterdam 2014 met de volgende productinnovaties: CLAQ®  en BIΘV®.


CLAQ® is een nieuw bevestigingssysteem, voor een snelle montage van deurkrukken en raambomen, zonder inbusschroef. Het bevat een zelfsluitend mechanisme met een uniek remsysteem dat de krukstift exact in het midden positioneert. Alle artikelen zijn voorzien van een dubbel geveerd HOSTAFORM® onderrozet, dat het mogelijk maakt de kruk tot 45° in twee richtingen te bewegen. Voordeel voor de aannemer: snelle montage. Voordeel voor de gebruiker: nooit meer een losse deurkruk.


BIΘV®: Bioecologic Ion Overlay - 30 jaar garantie
Entra is reeds jaren koploper in de verkoop van Italiaans sierbeslag met een PVD coating. Productie vindt plaats bij partner ENTECH in Italië. PVD (Physical Vapour Deposition) is een uit de ruimtevaart afkomstige technologie die wordt gebruikt om metaaloppervlaktes een unieke hardheid en corrosiebestendigheid te geven. Het deurbeslag is hierdoor beschermd tegen aantasting door UV-stralen, zilte lucht, transpiratievocht, en metaaldeeltjes die vliegroest veroorzaken.

BIΘV® is het resultaat van onze continue innovatie op dit gebied. Het is de nieuwste PVD techniek. Producten die behandeld zijn met deze coating zijn anti-allergisch. Een anti-bacteriële uitvoering is een optie. Dit maakt ze zeer geschikt voor intensief gebruik in woonhuizen, ziekenhuizen, scholen, winkels, hotels, industriegebieden, sportcentra en havens. Door de zeer lange levensduur een extreem duurzaam product.

Kleuren en kwaliteiten
De CLAQ® serie is verkrijgbaar in 9 kleuren BIΘV® , chroom, mat chroom en RVS AISI 304 en AISI 316. Hierdoor ontstaat een breed assortiment, waarmee ze toepasbaar zijn voor projecten in het midden, hoog en topsegment.

Duurzaamheid
In het productieproces staan vanzelfsprekend milieuvriendelijkheid en duurzaamheid centraal.
Binnen ENTECH wordt gewerkt aan: analyse en controle van het energiegebruik, het beperken van vervuiling tijdens de productie door het weglaten van vervuilende en giftige stoffen, recycling, Life Cycle Design en Life Cycle Analysis. In de ontwikkeling van zowel grondstoffen, coatings en verpakkingsmaterialen wordt gestreefd naar volledig ecologische processen en recyclebare producten en verpakkingen.
ENTECH Italia is bezig de UNI EN ISO 14001 certificering in te voeren.

100% Italiaans Design

Alle CLAQ® modellen zijn exclusief ontworpen door Leonardo de Carlo. Deze in Venetië geboren industrieel ontwerper werkte van 1999 tot 2003 voor Philippe Starck in Parijs en keerde daarna terug naar Italië om zijn eigen bureau op te starten. Sinds een aantal jaren is hij verbonden aan Entech en ontwerpt hij nieuwe modellen en series.

ENTECH is een internationaal vooraanstaande Italiaanse fabrikant van deurbeslag en accessoires. ENTECH’s missie is het creëren van duurzame, trendsettende innovaties – in termen van productie, functionaliteit, toepassing en uitstraling. Resultaat van deze visie resulteert in het vermogen om een selectie technische modellen te leveren, met een unieke schoonheid, herkenbare sobere lijnen, verfijnde esthetiek, aandacht voor de gebruiker, en voor de kwaliteit van grondstoffen en productieproces.

[Entra Benelux B.V.] [Rechtzaad 10, 4703 RC Roosendaal] [Tel.: +31 (0)165-565 903] [Fax: +31 (0)165-546 448] [E-mail: info@entra.nl]