Entra toont haar maatschappelijke betrokkenheid

Entra toont haar maatschappelijke betrokkenheid door de sponsoring van diverse goede doelen.

2012-2013-2014 Cyclesensation

In januari 2014 werd dit topevenement voor het 5e jaar op rij georganiseerd. Wat begon als een idee van een paar vrienden is uitgegroeid tot het grootste indoor cycling evenement van West-Brabant. De kids fietsen voor Kika en de opbrengst van de volwassenen is voor KWF. Dit jaar werden er uit de recordopbrengst van € 42.000,- 2 lichtplafonds gedoneerd aan de bestralingsunit van het ZRTI die in Roosendaal wordt gebouwd. Vanaf het eerste jaar is één van onze collega's zeer actief betrokken als vrijwilliger bij deze organisatie. Daarnaast sponsort Entra jaarlijks een team van collega's die meedoen.

www.cyclesensation.nl

2010-2011-2012-2014: Team Doelbewust

Team Doelbewust is een Roparunteam dat is ontstaan uit een vriendenclub met daarin een broer en zus die allebei een kind hebben dat getroffen is door kanker. Als je gezamenlijk zo geconfronteerd wordt met de gevolgen van kanker dan wil je iets doen. Medisch gezien sta je aan de zijlijn maar daarnaast zijn er nog zoveel dingen die gedaan kunnen worden om leven met kanker voor de patiënt en voor de omgeving dragelijker te maken. Dit is ook de doelstelling van de Roparun en omdat zij uit eigen ervaring weten hoe belangrijk die niet-medische zorg is zijn zij er toe gekomen om met vrienden een Roparunteam te vormen.

Voor Team Doelbewust staan er jaarlijks meerdere uitdagingen op het programma. De eerste is de sportieve prestatie; de Roparun. Buiten de 8 lopers, die ieder zo’n 65 km moeten afleggen, bestaat het team uit o.a. begeleiders, fietsers, chauffeurs, verzorgers en cateraars. Daarnaast zijn er jaarlijks terugkerende evenementen zoals Cyclesensation, West-Brabants grootste spinningmarathon, en Colsensation, de beklimming van de Mont Ventoux. Opbrengsten komen ten goede aan de Stichting Roparun en het KWF.
Lees meer op www.teamdoelbewust.nl , www.cyclesensation.nl en www.colsensation.nl


2008: Scouting De Pandits

Op 16 november 2008 organiseerde wielervereniging De Kaaimannen uit Roosendaal een toertocht. Een deel van de opbrengst was bestemd voor Scouting De Pandits uit Roosendaal. Deze scoutinggroep is bedoeld voor kinderen met een verstandelijke beperking, die extra en bijzondere aandacht nodig hebben. Entra was hoofdsponsor van deze tocht.

Lees meer op: www.depandits.org en www.kaaimannen.nl


2008: Circle 66

Een internationaal team, vrouwen en één man mannen met een borstkankerverleden doorkruist de Groenlandse ijskap ter hoogte van de poolcirkel. Tijdens deze grote uitdaging leggen ze samen 600 km af onder extreme omstandigheden, met de poolcirkel als leidraad.De doelstelling van Circle66° en het expeditieteam is om een krachtig signaal te geven: gooi het stigma van patiënt af en vertrouw opnieuw een lichaam dat ooit werd aangetast door borstkanker.

De uit Roosendaal afkomstige Florence begon in februari 2006 haar eigen felle strijd tegen deze ziekte, die ze met een positieve instelling, openheid en humor te lijf ging. Zij wil met haar deelname ogen openen, taboes doorbreken en laten zien dat iedereen oerkracht bezit. Entra steunt haar financieel en mentaal in deze strijd.

Lees meer op www.circle66.org 


2007: St. Achter de Regenboog


Bij de opening van het nieuwe pand van Entra vroegen wij onze relaties om een donatie aan Stichting Achter de Regenboog, in plaats van andere cadeaus. Achter de Regenboog ondersteunt kinderen en jongeren bij het verwerken van het overlijden van een dierbare, zodat deze gebeurtenissen geen belemmering vormen om een gezond volwassen bestaan op te bouwen. De stichting ontplooit en initieert allerlei activiteiten die het verwerken van het verlies stimuleren.

Lees meer op www.achterderegenboog.nl
 

[Entra Benelux B.V.] [Rechtzaad 10, 4703 RC Roosendaal] [Tel.: +31 (0)165-565 903] [Fax: +31 (0)165-546 448] [E-mail: info@entra.nl]